Alchemilla mollis | Vrouwenmantel

De Alchemilla mollis is een bekende tuinplant die in veel tuinen te zien is. Wilt u ook na een regenbui genieten van de regendruppels, die als kleine parels op het frisgroene blad van de vrouwenmantel blijven liggen?

6,15

onbekend X niet op voorraad

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Tuinplant

De Alchemilla mollis oftewel de Vrouwenmantel is een bekende tuinplant, die in veel tuinen toegepast wordt.

 

Bladvorm

De meest kenmerkende eigenschappen van de Alchemilla mollis zijn wel de bladeren. Deze zijn rond van vorm en hebben een gekartelde rand. Een erg opvallende eigenschap van de vrouwenmantel is, dat na een regenbui de waterdruppels als kleien parels op het licht behaarde blad blijft liggen. Dit levert een zeer fraai resultaat op.

 

Snijplant

Ook is de Alchemilla mollis goed te gebruiken als snijplant. Het opvallende blad word relatief veel toegepast in boeketten. 

 

Bloeiwijze

De vrouwenmantel bloeit in de maand mei tot juni met geelkleurige, losse bloempluimen en bloeit het meest uitbundig op een zonnige standplaats. Indien de bloemen na de bloei terug gesnoeid worden, kan er een tweede bloeiperiode komen, zodat de plant bloeit tot in september. Deze tweede bloei is over het algemeen wel wat minder uitbundig.

 

Specificaties

 • Bloemkleur

  Geel
 • Bloeimaanden

  Mei-September
 • Bladkleur

  Groen
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Potmaat

  C1
 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  30 tot 40cm
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »