Jonge Afhangende Judasboom | Cercis canadensis 'Lavender Twist

(1)

Schitterende trossen met paarsroze bloemen op de afhangende takken alvorens het blad aan de boom verschijnt. Dat is wat de Cercis canadensis 'Lavender Twist' u te bieden heeft.

42,25

onbekend X niet op voorraad

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Bijzondere verschijning

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' oftewel de Amerikaanse judasboom is een bijzondere verschijning door zijn afhangende groeiwijze en zijn paars-roze bloemen die bloeien op het kale hout.

 

Bloeiwijze

In het voorjaar alvorens de bladeren aan de Cercis canadensis 'Lavender Twist verschijnen, bloeit deze boom met trossen paars-roze bloemen. Deze bloeien uitbundig op de dan nog kale takken van de boom.

 

Bladvorm en bladkleur

Na de bloei verschijnen de perfect gevormde hartvormige bladeren aan de boom. Deze lopen lichtgroen uit en naar verloop van het seizoen  verkleurd het blad donkergroen. 

In het najaar verkleurd het blad naar gele tinten alvorens het van de boom afvalt en de Cercis canadensis 'Lavender Twist zijn afhangende kale takken laat zien.

 

Groeiwijze

De Cercis canadensis 'Lavender Twist is een unieke boom door zijn afhangende groeiwijze en de bloei op de kale takken wat het een boom maakt die in iedere tuin toe te passen is. 

 

Onderhoud

Ook is de Cercis canadensis 'Lavender Twist' een makkelijk te onderhouden boom, hij hoeft alleen gesnoeid te worden indien de takken te lang of te dik worden.

 

Standplaats

De Judasboom groeit goed op vrijwel iedere grondsoort indien deze genoeg voeding bevat maar staat graag op een ietwat droge standplaats. De Cercis canadensis 'Lavender Twist' houd er niet van om in te natte grond te staan en zal hier dus ook niet goed gedijen.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarna u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd word

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  4 tot 6 meter hoog
 • Bloemkleur

  Paars-Roze
 • Bloeimaanden

  April-Mei
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Platte Bruine Peulvrucht
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Geel

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »