Jonge Amerikaanse Hulst boom | Ilex 'Nellie R. Stevens'

De Ilex 'Nellie R. Stevens' heeft schitterend groen blad, wat ook in de winter blijft hangen. En geeft in het najaar rond de kerstperiode een overvloed aan oranjerode bessen.

Kies je maat
Handig mee te bestellen:

Treestart Aanplant Sachets(+ 4,00) Wanneer u gebruik maakt van de geadviseerde hoeveelheid Treestart bij de aanplant van uw boom, ontvangt u van ons een aanslaggarantie van 2 maanden vanaf de start van het groeiseizoen.

Pokon Compacte Potgrond 10L(+ 5,50)

Flexguard boombeschermer 65cm hoog(+ 2,75)

50,75

1-4 Werkdagen

- + IN WINKELWAGEN

Pak je korting!

 • Aantal Korting Per stuk
 • -10% €45,68

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending vanaf € 75,-

Het hele jaar aan te planten


Rijke vruchtbezetting

De Ilex 'Nellie R. Stevens'  oftewel de Amerikaanse hulst is een wintergroene boom, met een zeer rijke vruchtbezetting in het najaar.

Deze Amerikaanse hulst is een kruising tussen een normale Ilex aquifolium en een andere Ilex cultivar, die enorm veel bessen geeft en daarom zoveel toegepast wordt.

 

Bloeiwijze

In de periode april-mei bloeit de Ilex 'Nellie R. Stevens' met bloemetjes die vrij onopvallend zijn, maar de basis vormen voor de besvruchten.

 

Vruchten

In de maanden oktober-november-december zal de Ilex 'Nellie R. Stevens' een overvloed aan oranje-rode bessen tonen, wat de grootste sierwaarde is van deze boom.

Deze bessen worden graag gegeten door veel verschillende soorten vogels en kunnen indien deze niet worden opgegeten tot ver in de winter blijven hangen.

 

Kerstdecoratie

Ook worden de takken van deze Amerikaanse hulst veel gebruikt voor kerstdecoratie, doordat het blad glimmend groen is en mooi afsteekt tegen de oranje-gele bessen.

 

Wintergroen

De Ilex 'Nellie R. Stevens'  is wintergroen, wat betekent dat het blad ook in de winter aan de boom zal blijven hangen. Dit zorgt voor kleur in uw tuin. Indien de boom op de juiste plaats geplant wordt, kan deze ook privacy bieden in een seizoen, wanneer alle andere planten en bomen hun blad hebben laten vallen.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarnaar u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd wordt 

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Bloemkleur

  Wit
 • Bloeimaanden

  April-Mei
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw-Schaduw
 • Vruchten

  Rood-Oranje bessen in overvloed
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Groen

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »