Jonge Driekleurige Beukenboom | Fagus sylvatica 'Tricolor'

Schitterend 3-Kleurig blad met kleuren die varieren van Paars, Groen, Wit en Roze. Een zeer unieke kleurencombinatie in het blad van deze boom.

Levertijd 2-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Unieke boom

Een zeer opvallende, unieke boom met bijzondere kleuren. Zo kun je de Fagus sylvatica 'Tricolor' oftewel de 3-Kleurige beuk wel noemen.

 

Totale hoogte

De Fagus sylvatica 'Tricolor' oftewel de 3-Kleurige beuk is een middelgrote boom met een maximale hoogte van 10 tot 15 meter hoog.

 

Bladkleur

Het meest opvallende aan de Fagus sylvatica 'Tricolor' is de bladkleur van deze boom. Deze varieert per boom in de kleuren; Paars-Rood-Groen-Wit-Roze. Over het algemeen is het blad in het midden paars-groen van kleur en verkleurd dit aan de randen met roze-witte randen. Iedere boom van deze cultivar is uniek en zal daarom zijn kleuren op een andere manier tonen.

 

Vertakking

De Fagus sylvatica 'Tricolor' heeft een brede en open vertakking, waardoor de boom wel wat ruimte nodig heeft.

 

Snoeiwijze

De boom is goed in model te houden door het toepassen van vorm snoei en word zelfs toegepast als haag. Echter is het wel belangrijk om de stam van de boom niet kaal te knippen. De 3-Kleurige beuk is namelijk erg gevoelig voor verbranding door de zon op de stam. 

 

Standplaats

De Fagus sylvatica 'Tricolor' Groeit goed op een voedingsrijke goed doorlatende bodem. Hij staat graag op een vrije open plaats, waar geen straatwerk of verharding op het wortelpakket van de boom komt te liggen.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarna u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd word

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  10 tot 15 meter
 • Bloemkleur

  Onopvallend Geel-groen
 • Bloeimaanden

  Mei
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Beukennootjes
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Paars-Rood-Groen-Wit-Rose
 • Bladkleur herfst

  Bruin-Rood

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »