Jonge Indische sering boom | Melia azadarach

De Melia azadarach geeft een heerlijke geur af, die wat weg heeft van seringen. Dit komt door de lila rosé pluimbloemen die in de boom bloeien. De gele vruchten die eraan komen blijven tot diep in de winter hangen.

Kies je maat

52,25

onbekend X niet op voorraad

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Oorsprong

De Melia azadarach of zoals deze ook wel genoemd wordt; de Indische sering of Kralenboom, is een loofboom die van oorsprong voortkomt in Azië en Australië. 

 

Bloeiwijze

De naam Indische sering heeft de boom te danken aan de pluimvormige bloemen. Deze bloemen zijn lichtviolet van kleur en bloeien in de maand mei-juni. De bloempluimen zijn ongeveer 20 tot 25cm groot en bloeien in losse pluimen.

 

Het blad

Het blad van de Melia azadarach is dubbel geveerd en 30 tot 40cm groot.

 

Bessen

De gele, ronde bessen die na de bloei in grote aantallen aan de boom komen, zijn giftig voor veel dieren. Verschillende vogels kunnen de vruchten wel eten en verspreiden hiermee de zaden die in de vrucht zitten. Aan deze bessen dankt de boom dan ook zijn naam Kralenboom.

 

Standplaats

De Indische sering groeit goed op vrijwel alle bodems, mits deze goed doorlatend zijn. Verdraagt droogte erg goed en staat het liefst op een warme zonnige plaats. De boom is goed windbestendig.

 

Winterhardheid

De boom verdraagt de kou slecht, wat hem ook matig winterhard maakt. Vanwege deze matige winterhardheid, wordt de Indische sering in Nederland en omliggende landen dan ook veelal als kuipplant gehouden. Op een goed beschutte plaats is hij ook toepasbaar in de volle grond, maar dient men wel altijd rekening te houden met de vorst.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarnaar u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd wordt

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  10 tot 15 meter
 • Bloemkleur

  Violet
 • Bloeimaanden

  Mei-Juni
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Ronde lichtgele bes
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Matig Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Donkergroen
 • Bladkleur herfst

  Geel

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »