Jonge Japanse Grootbloemige Kornoelje boom | Cornus kousa 'China Girl'

De Cornus kousa 'China Girl' geeft een overvloed aan helder witte bloemen in het voorjaar en Roze -Rode eetbare vruchten in het najaar. Deze vruchten hangen tussen het prachtig gekleurde blad.

Kies je maat

51,35

1-4 Werkdagen

Levertijd 1-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Groeiwijze

De Cornus kousa 'China Girl' oftewel de Japanse Grootbloemige Kornoelje is een langzaam groeiende boom. Deze kenmerkt zich door zijn schitterende witte bloemen en zijn etagevormige vertakking.

 

Bladkleur

De bladeren van de Cornus kousa 'China Girl' zijn donkergroen van kleur en tegenoverstaand ten opzichte van elkaar. In het najaar verkleuren de bladeren van de Cornus kousa 'China Girl'  naar paars tot rode bladkleuren.

 

Bloeiwijze

In de periode van mei tot juni verschijnen de helder witte bloemen in overvloed aan de boom. Vanaf juli verkleuren de bloemen naar roze tinten.

 

Zelf bestuivend

De boom is zelf bestuivend wat betekent dat u maar 1 exemplaar aan hoeft te planten om een mooie bloei en vruchtzetting te krijgen. 

 

Vruchten

In de maand september verschijnen de de rode vruchten die op steeltjes staan en wat lijken op een framboos. De vruchten van de Cornus kousa 'China Girl' zijn eetbaar. Echter smaakt de schil wel wat bitter. 

 

Standplaats

De Cornus kousa 'China Girl' groeit goed op vrijwle alle voedingsrijke goed doorlatende gronden en is goed winterhard. Ook is de Cornus kousa 'China Girl' relatief makkelijk te onderhouden doordat de takken een horizontale groeiwijze in etages heeft. De boom heeft enkel wat vormsnoei nodig en tevens kunnen de dode takken verwijdert worden.

Dit kunt u het beste doen in de maand juni.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis:

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarna u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd word

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  5 tot 8 Meter
 • Bloemkleur

  Wit
 • Bloeimaanden

  Mei-Juni
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Roze-Rode Eetbare Vruchten
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Rood-Paars

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »