Jonge papierstruik | Edgeworthia chrysantha

In de maanden Februari en Maart genieten van goudgele bloemen in uw tuin? Dat kan met de Edgeworthia chrysantha

Kies je maat

48,75

2-4 Werkdagen

Levertijd 2-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


De Edgeworthia chrysantha of zoals deze ook wel wordt genoemd de Papierstruik is een kleine boom of struik die kenmerkend is vanwege zijn opvallende bloei.

 

Het blad van de Edgeworthia chrysantha is donkergroen van kleur en heeft een smalle vorm. In het najaar verkleurd het blad naar gele tinten alvorens het van de papierstruik afvalt.

 

De meest opvallende eigenschap van de Edgeworthia chrysantha is echter de bloeiwijze. al in het najaar zijn de bloemknoppen zichtbaar die in de maanden Februari-Maart uitlopen. De bloemen staan aan het einde van vrijwel elke tak en zijn goudgeel van kleur.

 

Na de bloei verschijnen er aan de uitgebloeide bloemclusters bessen die groen-paars van kleur zijn.

De vruchten zijn niet eetbaar en worden ook wel steenvruchten genoemd, dit komt vanwege de harde pit die in het midden zit.

 

De Papierstruik dankt zijn naam aan de bast, vroeger werd de bast van de Papierstruik gebruikt voor het maken van papier van hoge kwaliteit.

 

De Edgeworthia chrysantha staat graag op een zonnige tot haf schaduwrijke plaats in een goed doorlatende bodem die voldoende voeding bevat. De Edgeworthia chrysantha is vanwege zijn dunne blad matig windbestendig.

Ook verdraagt de Papierstruik geen strenge vorst of koude wind, om deze redenen adviseren we om deze opeen beschutte plaats te planten of af te dekken bij strenge vorst.

 

 

 

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  1 tot 2 Meter
 • Bloemkleur

  Geel
 • Bloeimaanden

  Februari-Maart
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Bessen
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Matig Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Geel

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »