Jonge Schoonvrucht boom | Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Opvallende, paarse bessen die in de herfst aan de boom verschijnen en tot in het voorjaar kunnen blijven hangen. Dat is de grote sierwaarde van de Callicarpa bodinieri 'Profusion'.

52,70

1-4 Werkdagen

Levertijd 1-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending van bomen in NL

Het hele jaar aan te planten


Bladverliezende sierheester

De Callicarpa bodinieri 'Profusion' oftewel de Schoonvrucht, is een bladverliezende sierheester, die in het najaar zijn grootste sierwaarde laat zien. Dit zijn de kleine paarse bessen die massaal aan de boom komen.

 

Bladvorm en bladkleur

Het blad van de Callicarpa bodinieri 'Profusion' is eirond van vorm en heeft een doffe donkergroene kleur met kleine tanden aan de bladrand. 

 

Bloeiwijze

En de maanden juni tot augustus bloeit de Callicarpa bodinieri 'Profusion' met kleine lila-paarse bloemen, die in trossen bij elkaar hangen.

 

Bessen

De grootste sierwaarde van deze Schoonvrucht zijn echter de bessen, die zich na de bloei vormen. Deze bessen zijn diep paars van kleur en hangen in flinke trossen bij elkaar aan de boom. Nadat de Callicarpa bodinieri 'Profusion' in het najaar zijn blad heeft laten vallen, komen de bessen helemaal goed tot hun recht en vormen zo een mooi winterbeeld in uw tuin.

 

Standplaats

De Callicarpa bodinieri 'Profusion' groeit goed op vrijwel elke grondsoort,, mits het een goed waterdoorlatende bodem is. De Schoonvrucht staat graag op een zonnige of half schaduwrijke standplaats en is goed vorstbestendig. 

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarnaar u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd wordt

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Bloemkleur

  Lila-Paars
 • Bloeimaanden

  Juni-Augustus
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Opvallende paarse bessen
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Geel

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »