Jonge Steeneik boom | Quercus ilex

De welbekende steeneik met zijn groenblijvende groengrijze blad waardoor deze boom veel word gebruikt als groenblijvende boom in veel tuinen.

Kies je maat

46,75

1-4 Werkdagen

Levertijd 1-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Bladkleur en bladvorm

De Quercus ilex oftewel de steeneik is welbekende boom met helder groene bladeren die een grijze gloed lijken te hebben.

Het blad van de Quercus ilex is langwerpig van vorm en heeft een donkergroene kleur aan de bovenkant van het blad en een lichtgroene kleur aan de onderkant van het blad. Hierdoor lijkt het soms of de bladeren van de boom grijs kleuren. Het blad is op jonge leeftijd scherp getand en zal op oudere leeftijd een meer gladde bladrand krijgen. 

 

Wintergroen

Het fris groene blad is tevens wintergroen en blijft dus het hele jaar door aan de Quercus ilex zitten. Dit is dan ook een van de belangrijkste kenmerken van de boom en de reden waarom deze zoveel aangeplant word. 

 

Bloeiwijze

In de maanden april-mei bloeit de Quercus ilex op oudere leeftijd met goudgele katjes, welke een mooi contrast vormen tegen het groene blad.

 

Eikels

Later verschijnen de langwerpige ronde eikels die in groepjes van 1 tot 3 stuks bij elkaar staan en eetbaar zijn.

 

Standplaats

Van oorsprong komt de steeneik uit het Middellandse zeegebied, de Quercus ilex staat dan ook graag op een zonnige plaats in een niet voedingsrijke niet te natte bodem. 

 

Vorstgevoelig

In de jonge jaren kan de steeneik vorstgevoelig zijn en is het dan ook verstandig om deze boom op een beschutte plaats aan te planten of te beschermen tegen vorst. 

 

Waarom kiezen voor een jonge boom of struik van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarna u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd word

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  20 tot 25 meter
 • Bloemkleur

  Gele katjes
 • Bloeimaanden

  April-Mei
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Lange eetbare vruchten (eikels)
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Matig Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen-Grijs
 • Bladkleur herfst

  Groen-Grijs

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »