Jonge Walnotenboom | Juglans regia 'Coenen'

Zelf een lekkere, goed smakende noot willen kweken in uw tuin? Dan is de Juglans regia 'Coenen' daar de juiste boom voor. Hier groeit een grote noot aan.

Levertijd 2-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Cultivar

De Juglans regia 'Coenen' is een sterke Nederlandse cultivar van de Walnotenboom die ook wel Walnoot of Okkernoot word genoemd. 

 

Groeiwijze

Één van de onderscheidende kenmerken van de 'Coenen' ten opzichte van de Juglans regia is, dat de cultivar 'Coenen' vroeg uitloopt en een een brede open kroon heeft.

 

Eetbare noten

De Juglans regia 'Coenen' geeft al op jonge leeftijd noten die bijzonder lekker smaken en vrij groot zijn. Ook de harde schaal van de noot is vrijwel zonder scheuren of gebreken, waardoor het een veel toegepaste noot is in de productie van walnoten. 

 

Bloemen

De mannelijke en vrouwelijke bloemen van de Juglans regia 'Coenen' verschijnen vrijwel tegelijkertijd aan de boom, waardoor zelfbestuiving mogelijk is. Voor de beste opbrengst kan je de Juglans regia 'Broadview' erbij in de buurt planten, zodat er goede bestuiving plaats vind.

 

Waarom kiezen voor een jonge boom van Amitis

-Makkelijk zelf te planten door het compacte formaat en het lichte gewicht

-Eenvoudig thuisbezorgd in een stevige verpakking

-Beleef de groei en ontwikkeling van uw eigen boom

-Makkelijk in onderhoud

-Kweek het formaat en de groeivorm waarna u op zoek bent

-Binnen geringe tijd een volwassen formaat

-Jaarrond aan te planten doordat alles in pot geleverd word

-Geen wortelverlies en betere aanslagkans doordat alles potgekweekt is

-Voordelig in de aanschaf

-Frisse gezonde planten rechtstreeks vanaf de kweker

 

Vragen?

Wil je meer weten over snoeien? Lees dan vooral onze pagina over onderhoud van je boom! Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Specificaties

 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  10 tot 15 meter
 • Bloemkleur

  Onopvallend Geel-groen
 • Bloeimaanden

  April-Mei
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Vruchten

  Eetbare Bruine Walnoten
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard
 • Bladkleur Zomer

  Groen
 • Bladkleur herfst

  Geel-Bruin

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »