Kleine bomen

Kleine bomen kopen

Kleine boom kopen voor jouw tuin? Dan ben je aan het juiste (online) adres bij Amitis. Bij ons kun je terecht voor jonge kleine bomen. Door een jonge boom te kopen, kun je zelf de stille kracht van de natuur ervaren. Je ziet namelijk je eigen boompje naar de volwassenheid groeien. Wil je ook deze ervaring beleven? Kies dan voor een van de exclusieve jonge kleine bomen uit ons assortiment. Bekijk op deze pagina direct ons aanbod. Bekijk direct welke variant jou aanspreekt en plaats een bestelling. Wij zorgen voor een snelle bezorging bij jou op locatie.

 

Waarom zijn kleine bomen zo populair?

Ten eerste zijn ze geweldig voor mensen die in een stedelijke omgeving wonen en een kleinere buitenruimte hebben, zoals een balkon of terras. Ten tweede zijn kleine bomen makkelijker te onderhouden dan hun grotere tegenhangers. Ze hebben minder water en voedingsstoffen nodig en zijn vaak minder vatbaar voor ziektes en plagen. Tot slot kunnen kleine bomen helpen om een bepaalde sfeer te creëren in de tuin, zoals een gezellige, intieme sfeer.

 

Welke bomen zijn geschikt voor een kleine tuin?

Bij Amitis bieden we verschillende soorten kleine bomen aan die geschikt zijn voor kleine tuinen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • De Prunus: ook wel bekend als de sierkers, is een kleine boom die in het voorjaar prachtige bloesems produceert. De bloemen zijn er in verschillende kleuren, waaronder roze, wit en rood. Na de bloei blijven er mooie bladeren over die in de herfst mooie herfstkleuren hebben.

 • De Malus: de sierappelboom is een andere populaire keuze voor kleine tuinen. Deze boom produceert in het voorjaar bloesems en in de herfst mooie appels. De appels zijn niet eetbaar, maar ze zijn wel erg decoratief.

 • De Acer: ook wel bekend als de esdoorn, is een prachtige kleine boom die bekend staat om zijn mooie bladeren. Deze boom heeft een mooie vorm en produceert in de herfst prachtige kleuren.

Bij Amitis bieden we ook deskundige begeleiding en advies over hoe de bomen het beste kunnen worden geplant en onderhouden, zodat onze klanten optimaal kunnen genieten van hun investering. Als je op zoek bent naar een mooie kleine boom voor jouw tuin, neem dan eens een kijkje op onze website en ontdek ons uitgebreide assortiment van bomen geschikt voor de kleine tuin.

 

Bomen op stam voor de kleine tuin

Ben je toe aan iets nieuws? En wil je een uniek stukje natuur aan jouw kleine tuin toevoegen? Dan zit je helemaal goed bij Amitis. Bij ons kun je namelijk terecht voor jonge kleine bomen. Deze jonge bomen kun je thuis zelf laten opgroeien. Wat deze bomen zo uniek maakt, is dat het om vrij exclusieve variëteiten gaat van de meer bekende soorten. Een groot voordeel is dat je (vanwege zijn jonge leeftijd) zelf het eindbeeld van deze boom kunt bepalen. Kies je ervoor om hem tot zijn maximale hoogte uit laten groeien, of houd je hem liever klein. Je hebt het zelf in de hand. Een accessoires nodig om je boompje te snoeien? Of heb je behoefte aan de juiste mest? Ook dat kun je bestellen bij Amitis.

 

Verhoog de biodiversiteit bij jou in de tuin

Wist je dat bomen heel goed zijn voor de biodiversiteit bij jou in de buurt? Ze trekken namelijk allerlei vogels, bijen en vlinders aan. Zo kun jij meehelpen om de wereld een beetje groener en levendiger te maken. Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze, hebben we bij iedere boomsoort aangegeven bij welke insecten en vogels deze boom geliefd is. Wil je bijvoorbeeld meer vlinders en bijen naar je tuin lokken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een jonge Perzische slaapboom. Andere bomen zoals de meidoorn boom trekken zowel vlinders, bijen als vogels aan. Wil je hier meer weten over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Van meerstammige bomen tot bloeiende bomen

Bij Amitis vind je een ruim assortiment met unieke kleine bomen. Iedere boom heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Daarom zijn de boomsoorten opgedeeld in verschillende categorieën. We zetten ze voor je op een rij:

Het aanbod is zeer divers en voor iedere tuin is er bij ons een passende kleine boom verkrijgbaar. Met behulp van de filters in het linker menu kun je onder andere aangeven of je een boom wilt met bloemen, eetbare vruchten, bloeimaanden en winterhardheid. Kom je er alsnog niet uit? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen voor advies op maat. Wij helpen je graag verder, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Welke kleine boom is geschikt voor jouw tuin?

Ben je op zoek naar een mooie kleine boom voor jouw tuin? Maar weet je niet precies welke boom past bij jouw tuin? Geen zorgen, want wij zetten de gaan een aantal populaire kleine bomen uit ons assortiment voor je op een rij:

 1. Walnotenboom: Je eigen walnoten kweken in de tuin? Dat kan met de Juglans regia, oftewel de walnotenboom. Deze boom wordt 10 tot 15 meter hoog.
 2. Japanse grootbloemige kornoelje boom: Deze boom wordt ongeveer 5 tot 8 meter hoog en is geliefd om zijn prachtige helder witte bloemen in het voorjaar. In het najaar draagt hij rode eetbare vruchten.
 3. Pindakaasboom: Oftewel de Clerodendrum trichotomum is een heel bijzondere boom. Wanneer de bladeren van deze plant tegen elkaar aan wrijft, komt de geur van pindakaas vrij. De pindakaasboom wordt 6 tot 8 meter hoog.
 4. Parelboom: De parelboom valt op met zijn parelwitte stervormige bloemen. Deze groeien aan de afhangende takken van de boom. De Latijnse naam is de Exochorda macrantha 'The Bride'. Hij wordt 2 tot 3 meter hoog.
 5. Zevenzonenboom: De ideale boom om vlinders en bijen naar je tuin te lokken. Deze boom draagt namelijk grote trossen witte bloemen in augustus. De zevenzonenboom of de Heptacodium miconioides wordt 5 tot 6 meter hoog.

Meer weten over deze bomen? Lees dan direct de product omschrijving bij iedere boom.

 

Je kleine boom op stam planten

Je hebt een prachtige kleine boom op stam gevonden voor je tuin, hem direct besteld en snel geleverd gekregen. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het aanplanten van je nieuwe boompje. Maar hoe pak je dat precies aan? In een kort en handig stappenplan leggen we het aan je uit.

 1. Graaf een diep en ruim gat.
 2. Plaats je boompje in het gat. Zorg ervoor dat hij even diep staat als hij bij de kweker heeft gestaan. Geef water vervolgens water en gooi het gat weer dicht. Stamp de grond goed aan en geef dan nogmaals water.
 3. Plaats bamboestokken (boompalen bij een grotere boom) naast de boom.
 4. Maak de boom vast aan de stokken. Op deze manier is het boompje goed bestand tegen wind.

Voor meer tips voor het aanplanten van je boompjes, kun je altijd contact met ons opnemen. Voor extra hulpmiddelen bekijk je ons aanbod met producten voor de aanplant en verzorging.

 

Kleine bomen op stam verzorgen

Een kleine boom op stam heeft zeker de eerste jaren na de aanplant goede verzorging nodig. Zo is het van belang dat hij goed gesnoeid wordt, zodat de verhouding van de wortels en kroon optimaal is. Ook daarna blijft het snoeien van je boom belangrijk. Zo zorg je namelijk voor de beste groei en bloei.

Ook de bewatering van je nieuwe boom is een essentieel onderdeel van de verzorging. In droge periodes is de boom nog niet in staat om voldoende water te vinden. Daarom is het van belang dat je hem de eerste drie jaar voldoende water geeft. Tot slot moet je jouw boompje voldoende voedingsstoffen geven. Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.

 

Kleine boom op stam kopen

Wil je ook de unieke kans hebben om je eigen exclusieve jonge kleine boom op te laten groeien in jouw tuin? Bekijk dan hier direct het ruime aanbod van Amitis. Heb je de juiste boom gevonden? Plaats dan direct een bestelling. Wij zorgen voor een snelle levering bij jou thuis. Heb je nog vragen of een bijzondere wens? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via +31 6 341 728 82 of [email protected]. Wij vertellen je graag meer over ons aanbod unieke jonge bomen.

 

Veelgestelde vragen over kleine bomen.

Hoe moet je kleine bomen snoeien? 

Bij een jonge kleine boom zijn er heel veel verschillende snoeimogelijkheden. Omdat het om een jonge boom gaat, kun je zelf het eindbeeld bepalen. Er zijn onder andere drie verschillende snoeimogelijkheden, begeleidingssnoei, onderhoudingssnoei en vormsnoei. Wil je een uitgebreide uitleg over de snoeimogelijkheden? Lees dan onze pagina over het onderhoud van een boom. Uiteraard kun je voor tips ook altijd contact met ons opnemen.

 

Welke kleine bomen kunnen in de schaduw? 

Heb je een tuin met niet zoveel zon? Dan kun je uiteraard het beste kiezen voor een kleine boom die goed in de schaduw gedijd. Naaldbomen doen het vaak goed in de schaduw. Neem bijvoorbeeld de Tranenden boom en de Douglasspar boom.

 

Waar kleine bomen kopen? 

Kleine bomen zijn verkrijgbaar bij Amitis. In ons uitgebreide aanbod vind je verschillende soorten kleine bomen. De bomen die wij aanbieden zijn jonge exemplaren. Je kunt dus helemaal zelf laten opgroeien en bepalen hoe je boom er later uit gaat zien. Heb je de juiste boom gevonden? Dan kun je deze heel eenvoudig online bestellen in onze webshop.

 

Verzendinformatie 

Heb je de juiste kleine boom gevonden voor jouw tuin? Bestel hem dan vandaag nog online in de webshop van Amitis. Onze kleine bomen zijn potgekweekt en kunnen daarom het hele jaar door geplant worden. Profiteer van onze snelle levertijd en schadevrije levering.

Meer lezen

Subcategorieën

Filters

prijs

Bloemen?

Eetbare vruchten?

Bloeimaanden

Wintergroen

Winterhardheid

Filters145 producten Meest bekeken Laagste prijs Hoogste prijs

Jonge Sneeuwklokjesboom | Halesia carolina

55,75

Jonge Zevenzonenboom | Heptacodium miconioides

52,85

Jonge Gouden Regen boom | Laburnum x watereri 'Vossii'

54,75

Jonge Amberboom | Liquidambar styraciflua

48,2552,00

Jonge Geelbonte Amberboom | Liquidambar styraciflua 'Aurea'

48,75

Jonge Zuilvormige Amberboom | Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'

54,25

Jonge Amerikaanse Tulpenboom | Liriodendron tulipifera

51,45

Jonge Zuilvormige Tulpenboom | Liriodendron tulipifera 'Fastigiatum'

51,25

Jonge Bonte Tulpenboom | Liriodendron tulipifera 'Snow Bird'

56,75

Jonge Beverboom | Magnolia kobus

51,35

Jonge Beverboom | Magnolia 'Black Tulip'

62,50

Jonge Beverboom | Magnolia 'Sunsation'

54,25

Kleine bomen kopen

Kleine boom kopen voor jouw tuin? Dan ben je aan het juiste (online) adres bij Amitis. Bij ons kun je terecht voor jonge kleine bomen. Door een jonge boom te kopen, kun je zelf de stille kracht van de natuur ervaren. Je ziet namelijk je eigen boompje naar de volwassenheid groeien. Wil je ook deze ervaring beleven? Kies dan voor een van de exclusieve jonge kleine bomen uit ons assortiment. Bekijk op deze pagina direct ons aanbod. Bekijk direct welke variant jou aanspreekt en plaats een bestelling. Wij zorgen voor een snelle bezorging bij jou op locatie.

 

Waarom zijn kleine bomen zo populair?

Ten eerste zijn ze geweldig voor mensen die in een stedelijke omgeving wonen en een kleinere buitenruimte hebben, zoals een balkon of terras. Ten tweede zijn kleine bomen makkelijker te onderhouden dan hun grotere tegenhangers. Ze hebben minder water en voedingsstoffen nodig en zijn vaak minder vatbaar voor ziektes en plagen. Tot slot kunnen kleine bomen helpen om een bepaalde sfeer te creëren in de tuin, zoals een gezellige, intieme sfeer.

 

Welke bomen zijn geschikt voor een kleine tuin?

Bij Amitis bieden we verschillende soorten kleine bomen aan die geschikt zijn voor kleine tuinen. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

 • De Prunus: ook wel bekend als de sierkers, is een kleine boom die in het voorjaar prachtige bloesems produceert. De bloemen zijn er in verschillende kleuren, waaronder roze, wit en rood. Na de bloei blijven er mooie bladeren over die in de herfst mooie herfstkleuren hebben.

 • De Malus: de sierappelboom is een andere populaire keuze voor kleine tuinen. Deze boom produceert in het voorjaar bloesems en in de herfst mooie appels. De appels zijn niet eetbaar, maar ze zijn wel erg decoratief.

 • De Acer: ook wel bekend als de esdoorn, is een prachtige kleine boom die bekend staat om zijn mooie bladeren. Deze boom heeft een mooie vorm en produceert in de herfst prachtige kleuren.

Bij Amitis bieden we ook deskundige begeleiding en advies over hoe de bomen het beste kunnen worden geplant en onderhouden, zodat onze klanten optimaal kunnen genieten van hun investering. Als je op zoek bent naar een mooie kleine boom voor jouw tuin, neem dan eens een kijkje op onze website en ontdek ons uitgebreide assortiment van bomen geschikt voor de kleine tuin.

 

Bomen op stam voor de kleine tuin

Ben je toe aan iets nieuws? En wil je een uniek stukje natuur aan jouw kleine tuin toevoegen? Dan zit je helemaal goed bij Amitis. Bij ons kun je namelijk terecht voor jonge kleine bomen. Deze jonge bomen kun je thuis zelf laten opgroeien. Wat deze bomen zo uniek maakt, is dat het om vrij exclusieve variëteiten gaat van de meer bekende soorten. Een groot voordeel is dat je (vanwege zijn jonge leeftijd) zelf het eindbeeld van deze boom kunt bepalen. Kies je ervoor om hem tot zijn maximale hoogte uit laten groeien, of houd je hem liever klein. Je hebt het zelf in de hand. Een accessoires nodig om je boompje te snoeien? Of heb je behoefte aan de juiste mest? Ook dat kun je bestellen bij Amitis.

 

Verhoog de biodiversiteit bij jou in de tuin

Wist je dat bomen heel goed zijn voor de biodiversiteit bij jou in de buurt? Ze trekken namelijk allerlei vogels, bijen en vlinders aan. Zo kun jij meehelpen om de wereld een beetje groener en levendiger te maken. Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze, hebben we bij iedere boomsoort aangegeven bij welke insecten en vogels deze boom geliefd is. Wil je bijvoorbeeld meer vlinders en bijen naar je tuin lokken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een jonge Perzische slaapboom. Andere bomen zoals de meidoorn boom trekken zowel vlinders, bijen als vogels aan. Wil je hier meer weten over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Van meerstammige bomen tot bloeiende bomen

Bij Amitis vind je een ruim assortiment met unieke kleine bomen. Iedere boom heeft zijn eigen bijzondere kenmerken. Daarom zijn de boomsoorten opgedeeld in verschillende categorieën. We zetten ze voor je op een rij:

Het aanbod is zeer divers en voor iedere tuin is er bij ons een passende kleine boom verkrijgbaar. Met behulp van de filters in het linker menu kun je onder andere aangeven of je een boom wilt met bloemen, eetbare vruchten, bloeimaanden en winterhardheid. Kom je er alsnog niet uit? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen voor advies op maat. Wij helpen je graag verder, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Welke kleine boom is geschikt voor jouw tuin?

Ben je op zoek naar een mooie kleine boom voor jouw tuin? Maar weet je niet precies welke boom past bij jouw tuin? Geen zorgen, want wij zetten de gaan een aantal populaire kleine bomen uit ons assortiment voor je op een rij:

 1. Walnotenboom: Je eigen walnoten kweken in de tuin? Dat kan met de Juglans regia, oftewel de walnotenboom. Deze boom wordt 10 tot 15 meter hoog.
 2. Japanse grootbloemige kornoelje boom: Deze boom wordt ongeveer 5 tot 8 meter hoog en is geliefd om zijn prachtige helder witte bloemen in het voorjaar. In het najaar draagt hij rode eetbare vruchten.
 3. Pindakaasboom: Oftewel de Clerodendrum trichotomum is een heel bijzondere boom. Wanneer de bladeren van deze plant tegen elkaar aan wrijft, komt de geur van pindakaas vrij. De pindakaasboom wordt 6 tot 8 meter hoog.
 4. Parelboom: De parelboom valt op met zijn parelwitte stervormige bloemen. Deze groeien aan de afhangende takken van de boom. De Latijnse naam is de Exochorda macrantha 'The Bride'. Hij wordt 2 tot 3 meter hoog.
 5. Zevenzonenboom: De ideale boom om vlinders en bijen naar je tuin te lokken. Deze boom draagt namelijk grote trossen witte bloemen in augustus. De zevenzonenboom of de Heptacodium miconioides wordt 5 tot 6 meter hoog.

Meer weten over deze bomen? Lees dan direct de product omschrijving bij iedere boom.

 

Je kleine boom op stam planten

Je hebt een prachtige kleine boom op stam gevonden voor je tuin, hem direct besteld en snel geleverd gekregen. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het aanplanten van je nieuwe boompje. Maar hoe pak je dat precies aan? In een kort en handig stappenplan leggen we het aan je uit.

 1. Graaf een diep en ruim gat.
 2. Plaats je boompje in het gat. Zorg ervoor dat hij even diep staat als hij bij de kweker heeft gestaan. Geef water vervolgens water en gooi het gat weer dicht. Stamp de grond goed aan en geef dan nogmaals water.
 3. Plaats bamboestokken (boompalen bij een grotere boom) naast de boom.
 4. Maak de boom vast aan de stokken. Op deze manier is het boompje goed bestand tegen wind.

Voor meer tips voor het aanplanten van je boompjes, kun je altijd contact met ons opnemen. Voor extra hulpmiddelen bekijk je ons aanbod met producten voor de aanplant en verzorging.

 

Kleine bomen op stam verzorgen

Een kleine boom op stam heeft zeker de eerste jaren na de aanplant goede verzorging nodig. Zo is het van belang dat hij goed gesnoeid wordt, zodat de verhouding van de wortels en kroon optimaal is. Ook daarna blijft het snoeien van je boom belangrijk. Zo zorg je namelijk voor de beste groei en bloei.

Ook de bewatering van je nieuwe boom is een essentieel onderdeel van de verzorging. In droge periodes is de boom nog niet in staat om voldoende water te vinden. Daarom is het van belang dat je hem de eerste drie jaar voldoende water geeft. Tot slot moet je jouw boompje voldoende voedingsstoffen geven. Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.

 

Kleine boom op stam kopen

Wil je ook de unieke kans hebben om je eigen exclusieve jonge kleine boom op te laten groeien in jouw tuin? Bekijk dan hier direct het ruime aanbod van Amitis. Heb je de juiste boom gevonden? Plaats dan direct een bestelling. Wij zorgen voor een snelle levering bij jou thuis. Heb je nog vragen of een bijzondere wens? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via +31 6 341 728 82 of [email protected]. Wij vertellen je graag meer over ons aanbod unieke jonge bomen.

 

Veelgestelde vragen over kleine bomen.

Hoe moet je kleine bomen snoeien? 

Bij een jonge kleine boom zijn er heel veel verschillende snoeimogelijkheden. Omdat het om een jonge boom gaat, kun je zelf het eindbeeld bepalen. Er zijn onder andere drie verschillende snoeimogelijkheden, begeleidingssnoei, onderhoudingssnoei en vormsnoei. Wil je een uitgebreide uitleg over de snoeimogelijkheden? Lees dan onze pagina over het onderhoud van een boom. Uiteraard kun je voor tips ook altijd contact met ons opnemen.

 

Welke kleine bomen kunnen in de schaduw? 

Heb je een tuin met niet zoveel zon? Dan kun je uiteraard het beste kiezen voor een kleine boom die goed in de schaduw gedijd. Naaldbomen doen het vaak goed in de schaduw. Neem bijvoorbeeld de Tranenden boom en de Douglasspar boom.

 

Waar kleine bomen kopen? 

Kleine bomen zijn verkrijgbaar bij Amitis. In ons uitgebreide aanbod vind je verschillende soorten kleine bomen. De bomen die wij aanbieden zijn jonge exemplaren. Je kunt dus helemaal zelf laten opgroeien en bepalen hoe je boom er later uit gaat zien. Heb je de juiste boom gevonden? Dan kun je deze heel eenvoudig online bestellen in onze webshop.

 

Verzendinformatie 

Heb je de juiste kleine boom gevonden voor jouw tuin? Bestel hem dan vandaag nog online in de webshop van Amitis. Onze kleine bomen zijn potgekweekt en kunnen daarom het hele jaar door geplant worden. Profiteer van onze snelle levertijd en schadevrije levering.

Toon meerToon minder

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »