Liquidambar | Amberboom

Filters

prijs

Bloemen ?

Eetbare vruchten?

Bloeimaanden

Wintergroen

Winterhardheid

Filters3 producten Meest bekeken Laagste prijs Hoogste prijs

Jonge Amberboom | Liquidambar styraciflua

48,2552,00

Jonge Geelbonte Amberboom | Liquidambar styraciflua 'Aurea'

51,25

Jonge Zuilvormige Amberboom | Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'

54,25

Een amberboom kopen bij Amitis

Wanneer je op zoek bent naar een unieke jonge amberboom, ben je bij Amitis aan het juiste adres. Je vindt hier bij ons namelijk diverse jonge amberbomen die in Nederland vrij weinig voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de Liquidambar styraciflua, Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' en Liquidambar styraciflua 'Aurea' . Hierbij gaat het om jonge bomen die je zelf naar de volwassenheid kunt begeleiden. Je bepaalt dan ook zelf het eindbeeld van de boom. Wil je ook je eigen amberboom laten opgroeien in je tuin? Kies dan de boom die aansluit bij je wensen en plaats een bestelling.

 

Maak kennis met de amberboom

De amberboom komt van oorsprong uit Amerika. Hij is erg geliefd om zijn fantastische herfstkleuren die hij in het najaar (van oktober tot eind november) laat zien. De kleuren variëren van geel en oranje tot felrood. De bladeren van de boom zijn stervormig met vijf lobben. Wanneer je een jonge boom koopt, zijn de takken glad. Maar naarmate hij ouder wordt, komen er zogenaamde kurklijsten op. Deze kurklijsten zijn vleugels op de bast van kurkachtig dood weefsel. Dit maakt de boom prachtig om te zien.

 

De amberbomen in ons assortiment

Bij Amitis kun je terecht voor diverse variëteiten van de amberboom. Zo verkopen wij bijvoorbeeld de Liquidambar styraciflua, maar ook de Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' en Liquidambar styraciflua 'Aurea'. De Slender Silhouette is ideaal voor mensen die een klein stukje tuin hebben en toch willen genieten van een prachtige amberboom. Dit type boom groeit namelijk smal en zuilvormig. Deze soort heeft ook geen kurklijsten op de bast en bladeren met opvallende herfstkleuren. De Aurea is een cultivar van de Liquidambar styraciflua. Hij onderscheid zich door zijn geelbonte blad in het voorjaar en de zomer en een  tragere groei.

 

Bestel direct je amberboom

Bekijk ons aanbod, kies de jonge amberboom die aan jouw wensen voldoet en plaats je bestelling. Goede accessoires nodig zoals een snoeischaar? Of wil je de aanslagkans van je boom vergroten met een zakje Treestart? Bestel deze dan ook direct mee. Met onze snelle levertijd heb jij je amberbomen en bijbehorende accessoires al binnen 2 tot 4 werkdagen in huis.

Toon meerToon minder

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »