Phlox paniculata | Vlambloem

Op zoek naar een plant die lang en rijk bloeit in het midden van de zomer ? Dat is de Phlox paniculata oftewel de vlambloem met een paarsblauwe bloeiwijze.

9,00

X niet op voorraad

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Bloeiwijze

De Phlox paniculata oftewel de vlambloem bloeit in de periode juni-juli met paarsblauwe bloemen.

De bloemen van de vlambloem kunnen nog weleens van kleur verschillen, omdat dit kan veranderen door invloed van de hoeveelheid zonlicht en de samenstelling van de grond waarin ze staan. Zo bepaald de zuurgraad van de grond, de hoeveelheid zonlicht  en de aanwezigheid van kalk de bloeikleur van de Phlox paniculata. 

 

Bijen en vlinders

Wanneer de Phlox paniculata in bloei staat, is het een druk bezochte plant door verschillende soorten bijen en vlinders die hier hun voedsel komen halen.

 

De naam Paniculata

De naam Paniculata is aan de plant gegeven vanwege zijn pluimvormige bloeiwijze.

 

Standplaats

Phlox staat graag op een goed doorlatende grond, die vochtig is en veel voeding bevat. Hoe beter de grondsoort waarin ze staan, des te rijker zal de bloei van de vlambloem zijn.

Specificaties

 • Bloemkleur

  Blauw-Paars
 • Bloeimaanden

  Juni-Juli
 • Bladkleur

  Groen
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Potmaat

  C2
 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  80 tot 120cm
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »