Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White | Longkruid

(1)

Genieten van een sneeuwwitte bloeiwijze in de maanden maart tot april ? Dat is wat de Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White' u te bieden heeft. Daarnaast is het in de bloeiperiode een belangrijke plant voor het bijenvolk.

Levertijd 2-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending in NL vanaf 70,- anders 9,95

Het hele jaar aan te planten


Laagblijvend en ecologisch

De Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White oftewel gevlekt longkruid, is een laagblijvende plant die vroeg in het jaar bloeit en daarmee een belangrijke ecologische waarde heeft.

 

Bloeiwijze

De naam Longkruid dankt de plant aan de in trosjes bloeiende, sneeuwwitte bloemen die wat weg hebben van longblaasjes. Deze unieke bloemen bloeien in de maand maart-april en zijn daarmee een belangrijke nectarplant voor veel bijen en vlinders. 

 

Totale hoogte

De hoogte van de Pulmonaria officinalis 'Sissinghurst White is vrij beperkt. Maximaal 40cm, wanneer de plant in de bloei staat. Daarmee is het ook gelijk een geschikte plant voor vrijwel iedere tuin.

 

Standplaats

Longkruid staat het liefst op een plaatsje in de schaduw of halfschaduw op een iets vochtige bodem.

Specificaties

 • Bloemkleur

  Wit
 • Bloeimaanden

  Maart-April
 • Bladkleur

  Groen-Bont
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Halfschaduw-Schaduw
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Potmaat

  C2
 • Volwassen Hoogte ? De maximale hoogte die de boom kan bereiken in optimale omstandigheden. Indien u de boom kleiner wenst te houden is dit mogelijk door middel van vormsnoei. Kijk hiervoor op onze pagina over.Meer info.

  20 tot 40cm
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »