Wisteria sinensis | Blauwe regen

(1)

Onder een uitbundig bloeiende zee van blauwe bloemen doorlopen en daarbij het gezoem van bijen horen ? Dat is mogelijk met de Wisteria sinensis die een uitbundige blauwe bloeiwijze heeft.

StaffelkortingenPak je korting!

10% Korting Koop er 2 voor 22,28 per stuk

Kies je maat
Handig mee te bestellen:

Bamboestokken | Tonkinstokken(+ 0,30)

24,75

1-4 Werkdagen

- + In mijn winkelwagen

Levertijd 1-4 Werkdagen

Gegarandeerde schadeloze levering

Gratis verzending vanaf € 75,-

Het hele jaar aan te planten


Klimplant

De Wisteria sinensis oftewel de Blauwe Regen, is een uitbundig bloeiende klimplant die vaak slingerend over pergola's of tegen muren gevonden wordt. 

 

Groeiwijze en snoeiwijze

De groeiwijze van de Wisteria sinensis is altijd naar het licht toe. Als deze onder een boom wordt geplant, dan zal deze snel omhoog groeien om de top van de boom te bereiken. Om op deze manier van het zonlicht te kunnen genieten. De Blauwe Regen heeft wel een goede ondersteuning nodig om langs op omhoog te groeien. De groeikracht van deze plant is enorm en vraagt dus een om goed onderhoud. Tot 2 maal per jaar snoeien om hem in vorm te houden is geen uitzondering bij de klimplant.

 

Bloeiwijze

Het is mogelijk dat de Wisteria sinensis tot 2 maal per jaar bloeit. De eerste keer in de maand mei en de tweede keer in de maand september.

Ook komt het wel voor dat de Wisteria sinensis  helemaal niet bloeit. Geen paniek. Het is mogelijk dat de Blauwe Regen niet gelijk het eerste jaar na het planten zijn bloemen laat zien. maar dat dit meerdere jaren kan duren. U kunt de plant een handje helpen door hem te voorzien van wat extra voedingsstoffen.

Specificaties

 • Bloemkleur

  Blauw-Paars
 • Bloeimaanden

  Mei-Juni
 • Bladkleur

  Groen
 • Standplaats ? De plaats waar de boom het beste tot zijn recht zal komen. u kunt hiervan afwijken echter zal de groei, bloei en/of vruchtzetting minder zijn.

  Zon-Halfschaduw
 • Groenblijvend ? Groenblijvend of wintergroen betekend dat de boom zijn blad blijft behouden in de winter en tevens blijft de bladkleur zoals deze in de zomer ook is.

  Niet Wintergroen
 • Potmaat

  C2
 • Winterhardheid ? Zeer winterhard kan tot -45,5° Goed winterhard kan tot -28,8° Redelijk winterhard kan tot -15° Matig winterhard kan tot -5° niet winterhard kan tot 0°

  Goed Winterhard

Reviews(1)

Vergelijk producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »